Vegan Nice Cream Nasıl Yapılır?

0

Yaz mevsimin gelmesiyle dondurma sevenler ama vegan olsun diyenler için oldukça pratik vegan nice cream nasıl yapılır? Sorusunun cevabını veriyoruz. Donmuş meyveler ve hayvansal olmayan yoğurtlar, sütler gayet yeterli olacaktır. Muz en çok tercih edilen olurken muz dondurmaya daha katılık vereceği için tercih etme sebebidir. Gün geçtikçe vegan olanların sayısı artmaktadır. Bir bakıma temiz beslenme anlamında gidilen yol giderek yayılmaktadır.

Vegan Nice Cream Nasıl Yapılır?

Bir gece önceden dondurucuya atacağınız, muz, çilek, böğürtlen dondurma yapmanız için gereklidir. Ama hemen yapmak isterseniz dondurulmuş frambuaz veya sevdiğiniz donmuş bir meyve tercih edebilirsiniz.

Hindistan cevizi yoğurdunuzu miksere koyup sevdiğiniz meyvelerden kontrollü şekilde ekleyebilirsiniz. Meyveleri fazla kaçırmanız durumunda dondurmanız sulanabilir. Böğürtlen veya frambuaz dondurmanıza güzel bir renkte verecektir. Dondurmalarınızın sunumu için kavun, ananas gibi meyvelerin içlerine koyarak görselleştirebilirsiniz.

Vegan yoğurt dışında Hindistan cevizi sütü veya badem sütüyle de vegan nice cream yapılabilir. Donmuş muzunuzu miksere aldıktan sonra renk vermek istediğiniz seçeneklerden yararlanabilirsiniz. Muzunuzu mikserde biraz çektikten sonra yine sulanmasını önlemek için kontrollü şekilde sütünüzden ekleyebilirsiniz. Vegan dondurmanız sizin yapacağınız sunumla hazır.

Vegan Dondurma Nedir?

Vegan dondurma hayvansal içerik içermeyen bir besindir. İnek sütü veya yoğurdu kullanmadan tamamen bitkisel ve topraktan gelen besin kaynaklarıyla hazırlanır. Vegan beslenmeyi bir hayat amacı olarak seçen birçok insanın varlığını günümüzde de görebiliyoruz.

Bu yoğunluk sebebiyle de karşımıza vegan ürünlerin varlığı daha net çıkmaktadır. Beslenme olarak oldukça çeşitli bir yelpaze olan veganlıkla yeterli beslenme de mümkündür. Vegan dondurma da vegan beslenenler için hazırlanır. Vegan peynirler, vegan ekmekler, vegan sabunlar içerik olarak da karşımıza çıkar. Veganlık tamamen toprağın sundukları ve hayvanlardan elde edilen hiç bir şeyi tüketmemek ve kullanmamaktır.

Vegan Dondurma İçeriği

Dışarıda satılan vegan dondurma tercihi de veganlar için mümkünken hepimiz bir şekilde dışarıdan yiyecek içecek alarak besleniriz. İçerikleri açıklamalarında her ürünün mevcuttur. Evde vegan olmayanlarda bu dondurma tarifini yaparak daha temiz içerikli dondurma yiyebilir.

Vegan dondurma meyvelerden oluşurken evde bunu dondurma haline getirmek için donmuş meyveler kullanılır. Dışarıdaki içeriklerde de yine katkı maddesi barındırabilir. Ancak hayvansal ürünler dışında hindistan cevizi sütü, yoğurdu ya da badem sütü ile yapılabilir.

Vegan Dondurma Magnum

Vegan olmanın dışında süt ve süt ürünlerine alerji olan kişiler için de tercih edilme sebebidir. Ülkemizde bulunan markalarında bu seçenekleri mevcuttur. Ancak vegan ürünlerin çok tanıtımını göremeyiz. Bu bakımdan almadan önce içeriklerini okuyarak almamız kaçınılmaz olur.

İçeriklerine göre tatlarının nasıl olacaklarına karar verebilirsiniz. Bitkisel yağlarında kullanılmasıyla beraber çölyak yani glüten hassasiyeti olan kişilerin de tercihi olan bir dondurma olabilir. Bu tarz beslenmeler de dikkat edilmesi gereken ürünlerin içeriklerini okumamızdır.

Sütsüz Dondurma Tarifi Vegan Nice Cream

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.